Feedback

Vas kaj moti? Imate predlog? Brez zadržkov podelite svoje mnenje za nami. P.S.: Če želiš povratno informacijo, prosimo pripiši svoj email in z veseljem bomo odgovorili! Hvala z pomoč.

We detect, that you are not from Slovenia. Switch to english version here.
close

Policies > Returns and refunds policy

 1. Roki za vračila
 2. Sprejem
 3. Zahteva po popravilu ali zamenjavi
 4. Plačilo stroškov vračila (poštnine)
 5. Stanje

Vračila

Politika portala je del Splošnih pogojev uporabe portala Dealstocker.com in je v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ZVPot – UPB2, ki ureja pravice potrošnikov pri ponujanju, prodajanju in drugih oblikah trženja blaga in storitev s strani podjetij, ter pravili uporabe portala Dealstocker.com.


Ta politika se nanaša na zadovoljstvo uporabnika - Kupca in pomaga graditi zaupanje med kupci in prodajalci.

 

Vsak prodajalec na Dealstocker.com mora po Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot-UBT2) sprejemati vračila in omogočiti povračilo kupnine za dotični izdelek na TRR (transakcijski račun) kupca. Politika vračil na Dealstocker.com je popolnoma v skladu z Zakonu o varstvu potrošnikov (ZVPot-UBT2).

Roki za vračila


Kupec ima po zakonu ZVPot-UBT2 pravico odstopiti od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za njegovo odločitev. To pravico lahko uveljavlja v 14-tih dneh od prevzema blaga ali uspešnega izteka ponudbe. Odločitev o prekinitvi (odstopu od) pogodbe mora posredovati pisno na elektronski naslov prodajalca in v pisni obliki na trajnem mediju (papir, fax, itn.).


Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v 30-tih dneh od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. V primeru, da je kupec izdelek že uporabil, ga odprl ali kako drugače spremenil prvotno stanje, vračilo več ni možno.


Morebitno kupnino (vplačilo) mora prodajalec nakazati na TRR (transakcijski račun) kupca najkasneje v 30-tih dneh od prejetja plačila ali dneva prejetja vrnjenega artikla. Vračilo v gotovini ni dovoljeno.


Kupec lahko prav tako od prodajalca zahteva popolno povračilo kupnine v primeru, da naročenih izdelkov ne prejme v 30-tih dneh od uspešnega zaključka ponudbe ali navedenega dobavnega roka.


Prodajalec (ne proizvajalec ali dobavitelj) se zavezuje, da bo morebitne zadeve ali spore s svojimi kupci reševal še 6 let od dneva opravljenega nakupa. V tem obdobju je prodajalec dolžan upoštevati vse pritožbe kupcev, ki trdijo, da kupljeni izdelki niso v skladu s pogodbo.


Možnost odstopa od pogodbe ne velja za programsko opremo, avdio in video nosilce ali če je potrošnik odprl varnostni pečat.

 

Sprejem


Če kupec ne sprejme blaga (izdelkov), ker oceni, da ne ustrezajo opisu objavljenem v ponudbi, niso zadovoljive kvalitete ali ne omogoča normalne rabe (ne opravljajo funkcije, kateri so namenjeni), lahko:

 

 • zahteva polno vračilo (glej zgornji odstavek),
 • zahteva popravilo ali zamenjavo.


Kupec mora izdelek po prejemu pregledati in se v razumnem času odločiti o sprejetju.


Če kupec sprejme izdelek, ki ni v skladu s pogodbo (je neustrezen), lahko uveljavlja le zahtevo po popravilu ali zamenjavo. Če popravilo ali zamenjava nista možna, ali cena (strošek) le-tega presega vrednost blaga, lahko kupec:

 

 • obdrži izdelek in zahteva nižjo ceno za kompenzacijo neustreznosti izdelka,
 • vrne izdelek in razdre pogodbo.

 

Zahteva po popravilu ali zamenjavi


Če je kupec sprejel blago in zahteval popravilo ali zamenjavo, mora dokazati, kdaj je izdelek kupil:

 

 • Manj kot 6 mesecev: Kupec ne rabi dokazovati, da je bil izdelek neustrezen ali pokvarjen v času, ko ge je kupil.
 • Več kot 6 mesecev: Prodajalec ima pravico od kupca zahtevati dokazilo o tem, da je bil izdelek neustrezen ali pokvarjen ko ga je kupec kupil.


Kot stvarna napaka je opredeljena lastnost izdelka, kadar izdelek več ne omogoča normalne rabe. Primernost izdelka se preverja z drugimi, brezhibnimi sorodnimi izdelki ter izjavo ali deklaracijo proizvajalca ali dobavitelja.

 

Plačilo stroškov vračila (poštnine)


Po zakonu je prodajalec dolžan navesti pogoje ter definirati, kdo plača morebitne stroške vračila. Če prodajalec tega ne stori se smatra, da prevzame vse stroške, ki pri tem nastanejo.


V skladu s politiko “Medsebojnega spoštovanja”, ki spodbuja zdrav in pravičen odnos med uporabniki (kupci in prodajalci), je plačilo stroškov odvisno od krivde.


Prodajalec plača strošek poštnine, če kupec uspe dokazati, da so razlogi za vračilo upravičeni. Kupec plača strošek poštnine, če prodajalec dokaže, da razlogi za vračilo niso upravičeni in v primeru, da kupec odstopi od nakupa (pogodbe) brez razloga.

 

Stanje


V primeru vračila mora kupec vrniti izdelke v stanju, kot jih je prejel:

 

 • V originalni in nepoškodovani embalaži z vsem pripadajočim pakirnim materialom
 • Nepoškodovano vsebino paketa (izdelki, dodatki, pripomočki itn.)
 • Dokumentacijo (certifikati, navodila itn.)


Vsi novi izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži, nepoškodovani in ne rabljeni.

Contact Us

Chat With Us

Start live chat.

Live Chat is availible 7 days a week, 24 hours a day. If we do not reply immediately, we will do so in 1 or 2 working days.

Email Us

support@dealstocker.com

We will reply within 2 working days.