Feedback

Vas kaj moti? Imate predlog? Brez zadržkov podelite svoje mnenje za nami. P.S.: Če želiš povratno informacijo, prosimo pripiši svoj email in z veseljem bomo odgovorili! Hvala z pomoč.

We detect, that you are not from Slovenia. Switch to english version here.
close

Selling Tips & Tricks > Business strategies

 1. Kaj je Deasltocker.com (osnovna strategija)
 2. Več je manj 
 3. Vsak je lahko prodajalec
 4. Brez tveganja
 5. Daljši je dobavni roki, nižja je cena
 6. Že imam zalogo izdelkov
 7. Imam idejo kaj prodajati!
 8. Imam odličen izdelek
 9. Mislim, da imam zanimiv izdelek
 10. Imam dobrega dobavitelja 
 11. Imam obstoječo spletno stran oz. trgovino 
 12. Upoštevajte in odštejte stroške promocije
 13. Privarčujte z izbiro prevoznika 

 

Strategije

 

Prava lepota Dealstocker.com se skriva v neskončnih možnostih, ki jih ponuja. Preden pričnete z uporabo vam svetujemo, da oblikujete in razdelate svojo strategijo trženja in prodaje ter prilagodite poslovni model poslovanja vašim potrebam in zahtevam vaših kupcev.

V nadaljevanju je opisanih le nekaj možnih strategij, ki jih lahko s pridom uporabite.

 

Kaj je Deasltocker.com (osnovna strategija)

 

Dealstocker.com je spletni portal za skupinsko nakupovanje zasnovan na ideji o spontanem širjenju dobre besede o zanimivih, zaupanja vrednih in privlačnih ponudbah med uporabniki s sorodnimi ali enakimi interesi. Pri Dealstocker.com smo posvojili strategijo “od ust do ust” in načelo “dober glas seže v deveto vas” ter ju izpopolnili in popolnoma prilagodili potrebam naših uporabnikov (kupcev in prodajalcev).

Osnovni in bistven namen portala je kupcem zagotoviti najcenejši nakup želenega izdelka, prodajalcem pa omogočiti enostavno in efektivno targetiranje njihove ciljne skupine in seveda čim večjo prodajo, pri tem pa zreducirati poslovno tveganje na minimum.

 

Več je manj 

 

»Več je manj« je gonilo portala Dealstocker.com. Pravzaprav predstavlja tako velik in izrazit del koncepta, da smo ga uporabili kar kot glavni slogan in po njem celo poimenovali eno od bistvenih politik portala. Sedaj je čas, da tudi vi izkoristite vse njegove prednosti in potencial.

Več je manj je tudi pravilo. V splošnem velja, da več enakih izdelkov prodajalec ponudi, nižja mora biti cena izdelka. Predstavljajte si nekako tako. Kupiti želite priljubljen izdelek. Cena, ki jo vidite v spletni trgovini prodajalca ali na prodajni polici je cena za en kos. Pristopite k prodajalcu in mu predlagate, da vam odobri količinski popust v primeru, da kupite 10 kosov tega istega izdelka. Prodajalcu se zdita predlog in ideja zanimiva in nemudoma privoli. Sedaj imate problem. Izpogajali ste odlično ceno, vendar morate za nakup po želeni ceni privabiti in o tej ponudbi obvestiti še 9 drugih ljudi, jih prepričati, da je ponudba res dobra in da se nakup resnično izplača. Pokličete prijatelje in kolege, za katere ste prepričani ali menite, da bi bili najbolj zainteresirani za nakup takšnega izdelka in jih skušate prepričati, da se vam pridružijo. Od tega odvisno ali boste tudi vi dobili željen izdelek po dogovorjeni ceni. Boljšo ceno kot ste Izpogajali, večja bo verjetnost, da se vam bodo prijatelji pri poslu pridružili.

To je bistvo koncepta Dealstocker.com, le da smo vam izdelali orodje, platformo, portal, ki vam bo enostavno in efektivno pomagala targetirati vašo ciljno skupino potencialno najbolj zainteresiranih kupcev. To je naše poslanstvo. Izpogajajte ponudbo, jo objavite, se udobno namestite in uživajte. Ostalo bomo uredili mi.

 

Vsak je lahko prodajalec

 

Dealstocker.com ne razlikuje med kupci in prodajalci. Namesto tega jih obravnavamo kot dva neodvisna tipa uporabnikov, ki enakovredno sodelujeta pri procesu izvajanja posla. Zato sta, ob morebitnem uspešnem izteku ponudbe, tudi oba ustrezno nagrajena. Prodajalec s sklenjenim poslom, kupec pa z najnižjo ceno za želen izdelek.

Prav zaradi te enakosti velja načelo, da je na Delastocker.com vsak lahko prodajalec! Če ste še pred minuto kupovali na portalu ali brskali po ponudbah in dobili noro idejo o tem, kaj bi lahko še ponudili uporabnikom, imate sedaj to možnost. Preprosto se registrirajte ko prodajalec in pričnite prodajati. Za več informacij preberite navodila »Kako prodajati«.

 

Brez tveganja

 

Osnovni koncept delovanja Dealstocker.com zmanjšuje možnost poslovnega tveganja. To je mogoče predvsem zaradi dejstva, da lahko kot prodajalec ponudbo pripravite v času izvajanja oz. trajanja ponudbe. Zato lahko sedaj prodajalci ponudbo objavite in celo uspešno zaključite še preden ste dejansko nabavili potrebno zalogo od vaših dobaviteljev ali poslovnih partnerjev. Vse kar morate storiti je, da ustrezno definirate čas dobave izdelka (dobavni rok) in ga predstavite kupcem. V primeru, da ponudba spodleti, ne boste ostali s polnim skladiščem.

Prav tako lahko, z nabavo večjih količin, z vašimi dobavitelji izpogajate boljše cene. Ponovno boste vedeli, če posel velja, še preden boste to količino izdelkov dejansko nabavili pri vašem dobavitelju.

 

Daljši je dobavni roki, nižja je cena

 

Vašo strategijo lahko oblikujete in gradite tudi na daljših dobavnih rokih. Pogosto se cene izdelkov bistveno znižajo, če se odločite, da ste pripravljeni na dobavo želenih izdelkov še malenkost počakati. Večina dobaviteljev namreč zaračunava dodatne stroške za hitre pošiljke, ki niso zanemarljivi, sploh ne pri večjih količinah. Za doseganje najboljše in najnižje cene je torej izrednega pomena, da vašo zalogo naročite pravočasno in jo v dogovorjenem roku tudi dostavite kupcem.

To strategijo lahko prenesete tudi na vaše kupce. Tudi kupci bodo, za voljo nižje cene, na svoj nakup pripravljeni počakati nekoliko dlje.

 

Že imam zalogo izdelkov

 

Če ste obstoječ in uveljavljen trgovec ali proizvajalec ter imate obstoječo zalogo izdelkov, je to najboljši način, kako začeti na Dealstocker.com. Predpostavimo, da ste prodajalec sončnih očal in imate obstoječo zalogo sončnih očal Oakley »Flak jacket« model 2011/12. V začetku poletja prispe novo kolekcija sončnih očal »Flak Jacket« 2012/13, vi pa imate še staro zalogo.

Rešitev? Razprodajo očal lahko hitro in enostavno objavite na portalu Dealstocker.com in ponudite celotno zalogo modela po znižani ceni. Tako imate možnost, da prodate celotno zalogo naenkrat v zameno za nekoliko nižjo ceno, kot bi očala prodajali posamično. Na ta način se znebite celotne zaloge neankrat in zaslužite več, kupec pa bo očala dobil po najboljši možni ceni. Win-Win!

Prav tako lahko na vaši uradni spletni strani ali spletni trgovini objavite interaktiven vtičnik, ki poleg redne cene izdelka prikazuje tudi znižano ceno v primeru skupinskega nakupa. Preberite več v strategiji »Imam obstoječo spletno stran« spodaj.

 

Imam idejo kaj prodajati!

 

Minuto nazaj ste še brskali po ponudbah objavljenih na Dealstocker.com, ko se vam je utrnila privlačna in zanimiva ideja o izdelku, ki bi se lahko dobro prodajal. Ali pa ste morda brskali po portalu in iskali točno določen izdelek, pa niste našli nikogar, ki bi ga ponujal. Prepričani ste, da niste edini, ki tak izdelek želi ali potrebuje, ali pa celo poznate prijatelja, ki pozna prijatelja, ki si želi prav tega.

Kaj lahko storite? Edino smiselno. Registrirajte se kot prodajalec, najdite dobavitelja (če sami niste proizvajalec), objavite ponudbo in pričnite prodajati.

 

Imam odličen izdelek

 

Sami ste razvili odličen izdelek ali pa ste celo proizvajalec. Kot večini izmed nas, vam največji problem v procesu prodaje predstavlja plasiranje produkta na trg ter informiranje in targetiranje ciljne skupine kupcev. Ker so promocijske kampanje in aktivnosti praviloma povezane z visokimi stroški, je proces pozicioniranja na trgu nemalokrat dolgotrajen in frustrirajoč. Poleg tega ni nikakršnega zagotovila, da bo promocija, po tem ko ste vanjo vložili ves ta čas, napor in sredstva, imela tržni željen učinek ali dosegla vaše potencialne kupce.

Ti časi so mimo. Na Dealstocker.com lahko sedaj hitro in enostavno objavite ponudbe in targetirate najožjo ciljno skupino vaših potencialnih kupcev. Vest o vaši ponudbi in izdelku se bo hitro razširila med zainteresiranimi uporabniki. Uporabniki, ki jim bo ponudba zanimiva in se ji bodo pridružili, bodo sami odločili, kdo od prijateljev ali znancev je najprimernejši in najbolj zainteresiran in za katerega obstaja največja verjetnost, da se bo ponudbi dejansko pridružil. Njihov uspeh je odvisen od tega. Na ta način bo ponudba prišla prav do vaše ciljne skupine.

 

Mislim, da imam zanimiv izdelek

 

Ste razvijalec? Menite, da imate dobro idejo za izdelek, ki bi se lahko prodajal? Kot izkušen razvojnik se zavedate, da je pot od ideje do realizacije zelo dolga, še posebej zaradi stroškov, ki nastanejo v procesu. Če se na koncu izkaže, da ideja vseeno ni bila tako dobra, kot ste sprva predvidevali, vam namesto zadovoljstva ostanejo le dolgovi in frustracija.

Z Dealstocker.com lahko ta korak preprosto preskočite in eliminirate tveganje. Objavite svojo idejo kot realen produkt z »nekoliko« daljšim rokom dobave;) in preverite njegovo aktualnost. Določite si točko preloma oz. koliko izdelkov bi morali dejansko prodati, da bi bil projekt uspešen ter to objavite kot količino izdelkov na voljo.

Če se bo dovolj uporabnikov (kupcev) pridružilo vaši ponudbi in če bo le-ta uspešno zaključena, pa kar veselo na delo in ne pustite vaših kupcev čakati.

 

Imam dobrega dobavitelja 

 

Slučajno poznate proizvajalca ali imate prijatelja, ki vodi proizvodno ali trgovsko podjetje in se je pripravljen z vami pogoditi za dobro ceno izdelkov, ki bi jih lahko objavili na Dealstocker.com. Registrirajte se kot prodajalec in pričnite prodajati!

 

Imam obstoječo spletno stran oz. trgovino 

 

Ste izkušen trgovec z obstoječo spletno trgovino? Imate obstoječe uporabnike, ki vam zaupajo? Še bolje! Dealstocker.com lahko uporabljate za promocijo vaših akcij in razprodaj.

Preprosto ustvarite vtičnik (plug-in) za ponudbo ali vaš profil, kopirajte generirano html kodo, jo prilepite in objavite vtičnik z znižano ceno ob redni ceni izdelka na vaši uradni spletni strani ali trgovini.

Kupci, ki bodo brskali po vaši spletni strani, bodo videli redno ceno vašega izdelka v primeru nakupa enega kosa, s klikom na gumb objavljenega vtičnika pa se bodo imeli možnost pridružiti tudi vaši skupinski ponudbi, kjer bodo lahko taisti izdelek kupiti po znižani ceni.

 

Upoštevajte in odštejte stroške promocije

 

Pri določanju cene izdelka morate, kot dober prodajalec, poleg vseh ostalih stroškov vedno upoštevati tudi stroške promocije izdelka. Končna cena izdelka je tako vedno rezultat prizadevanj in napora, ki ga prodajalec vloži v promocijo. Že sedaj pa veste, da je cena bistven faktor, ki vpliva na odločitev uporabnika o nakupu.

Kaj ko bi vam povedali, da temu več ni tako?

Pri Delastocker-ju smo posvojili strategijo »od ust do ust« in jo izpopolnili do stopnje, da vam kot prodajalcu več ne bo potrebno razmišljati o promociji vaših izdelkov in ponudb. Uporabniki, ki se bodo pridružili vaši ponudbi, bodo samoiniciativno delili ponudbo s tistimi prijatelji in znanci, za katere bodo sami ocenili, da obstaja največja verjetnost, da se bodo tej ponudbi dejansko pridružili. V njihovem interesu je, da je ponudba uspešno zaključena in dobijo željen izdelek, kar je najboljša promocija.

Prav tako bodo poleg vaše ponudbe, uporabniki s svojimi prijatelji delili tudi informacije o vas in vašem podjetju (slike, logotip, vašo oceno, elektronski naslov itn.).

Zato lahko odštejete predvidene stroške promocije in še znižate končno ceno izdelka ter tako naredite ponudbo še boljšo, bolj aktualno in atraktivnejšo. Boljša kot bo ponudba, več ljudi si jo bo želelo ogledati.

 

Privarčujte z izbiro prevoznika 

 

Ker mora končna cena izdelka vsebovati tudi stroške prevoza do uporabnika, je izbira ugodnega prevoznika bistvenega pomena. Za izbiro pravega prevoznika in izpogajanje najboljših cen storitev pa sta potrebna predvsem volja in čas.

Različni prevozniki imajo različne poslovne modele. Nekateri oblikujejo cene glede na hitrost dostave pošiljke, medtem ko drugi oblikujejo svoje cene na osnovi velikosti pošiljk. Zaradi tega je pogosto težko oceniti katera opcija je ugodnejša in primernejša. Umetnost je najti pravo razmerje med ceno in storitvijo, ki jo dejansko potrebujete. Na koncu so pomembni čas, potrpljenje, pogajalske sposobnosti in izkušnje.

Boljše pogoje kot si boste priborili, manj denarja boste izgubili pri prodaji in boljše bodo ponudbe.

 

Contact Us

Chat With Us

Start live chat.

Live Chat is availible 7 days a week, 24 hours a day. If we do not reply immediately, we will do so in 1 or 2 working days.

Email Us

support@dealstocker.com

We will reply within 2 working days.